2011-10-20 12:24:25• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmárnémetiben járt két magyar konzul

Csütörtökön Szatmárnémetibe érkezett Szűcs Zoltán és Kalló László, Magyarország kolozsvári konzuljai, akik a kedvezményezett honosítási eljárásban segédkeztek azok számára, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak elutazni az erdélyi városba vagy valamelyik magyarországi önkormányzathoz.

A két konzulra a szatmárnémeti Demokrácia Központban összesen 330 olyan személy várakozott, akiknek a keresztlevele, házassági bizonyítványa és a lakcímkártyája megérkezett a kolozsvári konzulátusra, ám akik valamilyen oknál fogva nem tudtak elutazni a kincses városba. Rajtuk kívül tizenkét család adja le Magyarország két hivatalos képviselőjének a magyar állampolgárság megszerzéséhez szükséges dokumentációt.

Veres-Kupán Enikő elmagyarázta, hogy azok, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak elutazni Kolozsvárra, azok jelentkezhetnek az Árpád (Vasile Lucaciu) utca 18. szám alatt található intézménynél, ahová a következőkben havonta ellátogatnak majd a konzulok.

A Demokrácia Központ vezetője elmondta továbbá, hogy lassan elérik a 4000. dokumentumot, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy összesen mintegy tízezer szatmári kérvényezte a magyar állampolgárságot ezen intézmény közreműködésével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: